2012

Space Star (Mirage)

Space Starin (Miragen) muotoilussa keskityttiin kompaktiin suunnitteluun, taloudellisuuteen ja korkeaan polttoainetehokkuuteen. Tämä johtuu siitä, että sen oli vastattava sekä edullisten autojen kehittyvien markkinoiden tarpeisiin että polttoainetehokkaiden  vähäpäästöisten autojen edistyneiden markkinoiden tarpeisiin. Lisäksi sen piti olla helppo ajaa, helppo hallita ja riittävän tilava viidelle aikuiselle.

Mirage-nimeä käytettiin ensimmäistä kertaa mallisarjassa, joka debytoi Japanissa maaliskuussa 1978. Nämä autot keskittyivät tilan säästämiseen ja korkeaan suorituskykyyn - kaikki pienikokoisessa paketissa. Uusi Mirage-konsepti perii mallisarjan olemuksen parantamalla suorituskykyä ja toimintaa rajoitetusta tilasta huolimatta.

Tavoitteena oli huippuluokan polttoainetaloudellisuus (Japanin markkinaversio) 30 km/litra. Tämä saavutettiin monilla toimenpiteillä, muun muassa vähentämällä painoa melkein kaikissa auton osissa. Miragella on myös hyvä vierintävastus ja se on erittäin tehokas moottorin, voimansiirron, jarrujen ja renkaiden parannusten sekä ilmastanvastusta ja vetoa vähentävän aerodynaamisen rungon ansiosta.