Mitsubishi Colt ensiesittelyssä

  • Ikoninen Colt-malli on palannut Mitsubishi-mallistoon.
  • Seitsemännen sukupolven Coltin hinnat alkavat 19 990 eurosta.
  • Eurooppalaisille markkinoille suunniteltu uusi Colt tulee tarjolle myös hybridiversiona.
  • Colt on varustettu kaikkien uusien Mitsubishi-mallien tavoin viiden vuoden tehdastakuulla.

”Colt palaa Mitsubishi-mallistoon vahvempana kuin koskaan. Uusi Colt on ominaisuuksiltaan luokkansa parhaimmistoa. Auton vetovoimaisuutta lisäävät sen houkutteleva hinnoittelu, moderni mukavuus- ja turvallisuusvarustelu sekä Mitsubishin viiden vuoden tehdastakuu. Olemme todella ylpeitä uudesta Coltissa ja sen ympärille syntyneensä mielenkiinnosta tuotetta kohtaan”, sanoo astara Finlandin Mitsubishi Brand Director Jyrki Mäkinen.

Uuden Coltin vahvuutena on sen voimalinjatarjonta. Auto on saatavana uuden ASX-mallin tavoin täyshybridinä. Hybridimalliston hinnat alkavat 25 990 eurosta.

Colt on todellinen klassikko Mitsubishi-mallistossa. Vuonna 1978 ensimmäisen kerran Euroopassa esiteltyä autoa myytiin kuuden ensimmäisen sukupolven aikana yhteensä 1,2 miljoonaa kappaletta. Nyt esiteltävä seitsemännen sukupolven Colt perustuu Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin CMF-B-alustalle. Auto on suunniteltu eurooppalaisille markkinoille tarjoamalla edistyksellisiä voimalinjoja, älykästä suunnittelua sekä modernia teknologiaa.


Uuden Coltin mallisto muodostuu kolmesta eri varustetasosta: Invite, Intense ja Instyle. Jo hinnat alkaen -varustetaso on kattava sisältäen muun muassa seuraavat mukavuus- ja turvallisuusvarusteet: automaattinen ilmastointi, peruutuskamera, pysäköintitutkat edessä ja takana, 7-tuumainen kosketusnäyttö, kaistavahti, kaistallapitoavustin, avaimeton lukitusjärjestelmä, langaton älypuhelimen lataus, langaton Apple Car Play ja Android Auto sekä vakionopeudensäädin. Hinnat alkaen mallina on Mitsubishi Colt Invite 1.0L MPI-T 90 hv, jossa onkuusivaihteinen manuaalivaihteisto.


Malliston keihäänkärkenä on täyshybridi 1.6L Hybrid (145 hv). Täyshybridimalli on varustettu kahdella sähkömoottorilla ja automaattisella monitilavaihteistolla. Hybridimallin toimintamatka on jopa 900 kilometriä. Auton yhdistetyt CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 94 g/km. Täyshybridi on saatavana myös Instyle-varustetasolla, joka sisältää muun muassa 10-tuumaisen digitaalimittariston, Around View Monitor -kamerajärjestelmän, yhdeksällä kaiuttimella varustetun Bose Premium -äänentoistojärjestelmän, mukautuvan vakionopeudensäätimen Stop & Go -ominaisuudella, pysäköintiavustimen sekä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmän peruutettaessa.


”Colt on suuri mahdollisuus merkille Suomessa. Monen tähän asti luokkaa hallinneiden mallien tuotanto on kokonaan loppumassa, mikä avaa uusia markkinoita Mitsubishille. Samalla Colt vahvistaa merkin asemaa B-segmentissä uuden ASX-mallin rinnalla”, Mäkinen kertoo. Uusi Colt valmistetaan allianssin Bursan tehtaalla Turkissa.