Tiedote

Mitsubishin ladattavien hybridiautojen myynti ylitti Euroopassa 200 000 kappaleen rajan

Tiedote

Mitsubishin ladattavien hybridiautojen myynti on ylittänyt Euroopassa 200 000 kappaleen rajapyykin

Mitsubishi lanseerasi Euroopassa vuonna 2013 Outlander PHEV:n, joka nousi maailman myydyimmäksi ladattavaksi hybridiautoksi. Mitsubishin asemaa ladattavien hybridiautojen valmistajana on vahvistanut Suomessa keväällä esitelty Eclipse Cross PHEV. Euroopassa on yhteensä myyty 196 870 Outlander PHEV -autoa sekä 5943 Eclipse Cross PHEV -mallia.

”Outlander PHEV:n ja uuden Eclipse Cross PHEV:n myötä Mitsubishi Motorsin PHEV -teknologia on tunnustettu markkinoiden kehittyneimmäksi ja luotettavimmaksi. Tämän todistaa menestyksemme pitkällä aikavälillä. Yli 200 000 PHEV-auton myynti kahdeksassa vuodessa Euroopassa on valtava saavutus brändillemme varsinkin, kun ladattavat hybridit ovat vasta tulossa valtavirraksi markkinoilla”, sanoo Mitsubishi Motors Europen toimitusjohtaja Frank Krol.

Myös Suomessa Mitsubishin PHEV-mallisto on saavuttanut vankan suosion

Maamme teillä liikkuu yhteensä yli 7100 Mitsubishin PHEV-mallia. Uusimpana näistä toukokuussa lanseerattu Eclipse Cross PHEV, joka on Outlanderin PHEV:n tavoin aina myynnissä nelivetoisena. Mitsubishin nelivetoteknologia yhdistettynä ladattavien hybridien osaamiseen tekeväkin merkin PHEV-malleista segmenttiensä kilpailukykyisimpiä tuotteita meillä ja maailmalla.

Eclipse Cross PHEV:n ladattava hybridijärjestelmä on toteutettu samalla periaatteella kuin sen sisarmalli Outlander PHEV:ssä. Voimalinja koostuu 2,4-litraisesta bensiinimoottorista ja kahdesta sähkömoottorista etu- ja taka-akseleilla sekä 13,8 kWh:n akustosta. Järjestelmä vaihtaa ajotilaa automaattisesti täyssähköisestä sarja- ja rinnakkaishybridiksi kunkin ajotilanteen mukaan.

Vahvuuksina suomalaisia autonostajia kiinnostavat ominaisuudet

Eclipse Cross PHEV:n vahvuuksia ovat crossover-korimalli, neliveto sekä Mitsubishin taloudellinen hybriditekniikka – ominaisuuksia, joita suomalaiset autonostajat tällä hetkellä uudelta autoltaan hakevat.

Eclipse Cross PHEV:n hybridijärjestelmän kokonaisteho on 185 hv ja se sisältää vakiona Mitsubishin S-AWC-nelivetojärjestelmän. Auton toimintamatka sähköllä on jopa 45 kilometriä yhdistettyjen CO2-päästöjen ollessa 46 g/km. Eclipse Crossin akusto on mahdollista ladata pikalatauksella 80 prosentin varaustasoon 25 minuutissa.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV:n hinnat alkavat 36 390 eurosta. Outlander PHEV hinnat lähtevät 42 990 eurosta.

Lisätiedot:

Jyrki Mäkinen, Brand Director, Mitsubishi-maahantuonti jyrki.makinen@bergeautonordics.com, 040 752 1958

Mitsubishi Motors Corporation (MMC)

Mitsubishi Motors Corporation on japanilainen maailmanlaajuinen yhtiö, joka on tunnustettu katumaasturien, lava-autojen, sekä sähkökäyttöisten ja ladattavien hybridiautojen valmistaja. Mitsubishi Motors valmisti ensimmäisen autonsa yli sata vuotta sitten ja on historiansa aikana ollut edelläkävijänä kehittämässä sekä uusia ajoneuvoluokkia että huipputeknologioita. Mitsubishi Motors on sitoutunut jatkuvaan investointiin uusiin teknologioihin, muotoiluun ja tuotekehitykseen. Mitsubishin maahantuontiyhtiö Suomessa on Bergé Auto Nordics Oy.

Bergé Auto Nordics Oy

Bergé Auto Nordics Oy on osa espanjalaista vuonna 1870 perustettua autoalan konsernia. Bergé Auto konserni toimii kahdeksassa maassa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa ja henkilöstöä koko konsernissa on yli 2000. Bergé Auto edustaa maailmanlaajuisesti 27 merkkiä ja myy vuosittain yli 150 000 autoa.