8.6.2023

Mitsubishi paljasti täysin uuden Colt-mallin

  • Suomeen loppuvuodesta saapuva ikoninen Colt palaa Mitsubishi-mallistoon.
  • Kyseessä jo toinen Mitsubishin uutuus tänä vuonna ASX-mallin rinnalla.
  • Eurooppalaisille markkinoille kehitetty uusi Colt tulee tarjolle myös hybridiversiona.
  • Colt on varustettu kaikkien uusien Mitsubishi-mallien tavoin viiden vuoden tehdastakuulla.

 

 

Mitsubishi Motors Europe on paljastanut täysin uuden Colt-mallin. Kyseessä on seitsemännen sukupolven Colt, joka täydentää merkin mallistoa keväällä lanseeratun ASX:n jälkeen. Samalla Colt tekee odotetun paluun Mitsubishi-mallistoon. Vuonna 1978 ensimmäisen kerran Euroopassa esitelty Colt on ollut todellinen klassikko Mitsubishi-mallistossa. Autoa myytiin kuuden ensimmäisen sukupolven aikana yhteensä 1,2 miljoonaa kappaletta.

 

 

 

Seitsemännen sukupolven Colt perustuu Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin CMF-B-alustalle. Auto on suunniteltu eurooppalaisille markkinoille tarjoamalla edistyksellisiä voimalinjoja, älykästä suunnittelua sekä modernia teknologiaa.

 

 

 

”Mitsubishi Motors palaa eurooppalaiseen kompaktien autojen ydinsegmenttiin täysin uusien ASX- ja Colt-mallien myötä. Samalla ikoninen Colt-mallinimi tekee paluun”, sanoo Mitsubishi Motors Europen toimitusjohtaja Frank Krol.

 

 

 

Mitsubishillä on ollut perinteisesti erittäin merkkiuskolliset asiakkaat Suomessa. Mitsubishi Brand Director Jyrki Mäkinen Astara Finlandilla uskoo, että Colt puhuttelee niin nykyisiä kuin uusiakin asiakkaita.

 

 

 

”B-segmentistä on poistumassa luokkaa vuosikausia hallinneita kilpailijoita. Tämä avaa uudelle Coltille mahdollisuuksia varsinkin, kun malli on saatavana täyshybridinä. Coltin vetovoimaa kilpailijoihin nähden lisää Mitsubishin viiden vuoden tehdastakuu sekä viiden vuoden ajoturvapalvelu Euroopassa”, Mäkinen kertoo.

 

 

 

Täysin uusi Mitsubishi Colt tarjoaa valikoiman edistyksellisiä voimalinjoja, jotka vastaavat segmentin tarpeita. Tarjolla on kolme bensiinimoottoria: 1.0L MPI (65 hv), 1.0L MPI-T (90 hv) sekä malliston keihäänkärkenä 1.6L Hybrid (145 hv). Hybridimalli on varustettu kahdella sähkömoottorilla ja automaattisella monitilavaihteistolla. Sen yhdistetyt CO2-päästöt ovat 93-101 g/km.

 

 

 

Täysin uusi Colt tarjoaa dynaamista ja modernia muotoilua sekä auton ulko- että sisäilmeessä. Etuosaa hallitsevat näyttävät LED-päiväajovalot, jotka korostavat Mitsubishin Dynamic Shield -keulailmettä. Sivusta uusi Colt huokuu itsevarmuutta. Teema jatkuu myös auton takaosassa, josta välittyy vahva ote tiehen. Auton muotoilua täydentävät viisi värivaihtoehtoa, jotka ovat: Onyx Black, Sunrise Red, Royal Blue, Volcanic Grey ja Arctic White. Auton ohjaamoa hallitsee digitaalisuus, joka on ollut suunnittelun keskiössä. Kuljettajalla on käytössään varustetasosta riippuen 10” tuuman digitaalinen mittaristo ja 9,3” tuuman kosketusnäyttö. Uusi Colt on saatavana neljänä eri varustetasona: Inform, Invite, Intense ja Instyle.

 

 

 

Täysin uusi Colt tarjoaa nautittavaa ajettavuutta uuden Multi-Sense-järjestelmän ansiosta. Kuljettaja pystyy järjestelmän avulla muokkaamaan ajotiloja, auton ohjausvastetta sekä voimansiirtoa toiveidensa mukaisesti.

 

 

 

Uusi Colt valmistetaan allianssin Bursan tehtaalla Turkissa. Suomeen uusi Colt saapuu marraskuussa. Auton hinnat julkaistaan lähempänä lanseerausta.