Täysin uusi Mitsubishi ASX ensiesittelyssä

MITSUBISHI MOTORS: UUDEN SUKUPOLVEN ASX VIRTUAALISESSA ENSIESITTELYSSÄ

 • Uuden Mitsubishi ASX:n virtuaalinen ensiesittely on järjestetty tänään 20.9.2022.
 • Edistyksellistä teknologiaa: Kattava valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä (ADAS) sekä info- ja viihdejärjestelmänominaisuuksia.
 • B-segmentin katumaasturi on varustettu uusimmilla teknologioilla ja sähköisillä voimalinjoilla, joihin lukeutuu ladattava hybridi (PHEV), täyshybridi (HEV) ja kevythybridi.
 • Saapuu Suomeen maaliskuussa 2023.

Mitsubishi Motors Europe on esittelyt tänään uuden sukupolven ASX:n virtuaalisessa tapahtumassaan. Auto on asemoitu suoraan Euroopan B-SUV segmentin ytimeen. Uuden ASX:n (“Active Sports X-over”) tavoitteena on jatkaa edeltävän sukupolven menestystä, jota myytiin Euroopassa lähes 380 000 kappaletta.

Euroopan markkinoille kehitetty ASX perustuu Renault-Nissan-Mitsubishi Allianssin CMF-B alustaan. Saatavilla on poikkeuksellisen laaja valikoima eri voimalinjavaihtoehtoja mukaan lukien ladattava hybridi (PHEV), täyshybridi (HEV) sekä kevythybridi.

Frank Krol, Mitsubishi Motors Europen toimitusjohtaja kommentoi:

”Katumaasturien myynnin kasvu ja sähköistyminen ovat trendeinä suorastaan dominoivia Euroopan markkinoilla. Tämä kehityskulku jatkaa kasvuaan, ja me jatkamme sitä uudella sähköistetyllä katumaasturillamme, joka on varusteltu edistyksellisillä kuljettajaa avustavilla järjestelmillä sekä info- ja viihdejärjestelmillä. Voimme ylpeänä todeta ASX:n sopivan täydellisesti Euroopan markkinoille.”

Dynamic Shield

Uudessa ASX:ssä on Mitsubishille tunnusomainen Dynamic Shield -muotoilu keulassa. Muotoilu viestii vankkuudesta ja dynaamisuudesta. Auton keulassa komeilee ikoniset kolme timanttia eli Mitsubishin logo.

Sivuprofiilia yhdistää virtaviivainen siluetti sekä harteikas, mutta sporttinen muotoilu. Näiden lisäksi ASX on varusteltu joko 17-tai 18-tuumaisilla vanteilla, jotka tuovat voimakkuutta muotoiluun.

Auton takaosa täydentää muotoilun urheilullista olemusta. Niin etu- kuin takavalot ovat näyttävästi tyylitellyt LED-valot. Tämän lisäksi takaprofiilin muotoilua täydentää uudelleen suunniteltu ASX-mallimerkintä sekä Mitsubishi-tekstilogo.

Värivaihtoehtoja on lanseerauksen yhteydessä tarjolla kuusi, joiden lisäksi korkeimmin varusteltuihin malleihin on mahdollista ottaa kaksivärinen viimeistely mustalla katolla.

Monipuolinen

Uusimmilla info- ja viihdejärjestelmä teknologiolla varusteltu ASX on sisätiloiltaan ennen kaikkea tyylikäs, mukava, tilava sekä monipuolinen. Autossa on 332-litrainen (VDA) tavaratila, jota voidaan laajentaa entisestään 69 litralla, kun takaistuimet liutetaan etuasentoon.

Teknologia

ASX:ään sisäänastuminen on vaivatonta, josta voi kiittää sen handsfree-tekniikkaan perustuvaa avaimetonta lukitusjärjestelmää, joka on saatavilla kaikkiin ASX:n malleihin paitsi Inform-malliin. Avaimeton lukitusjärjestelmä avaa ovet, kun se tunnistaa handsfree-avainkortin kuljettajan lähestyessä noin metrin säteelle autosta. Samaten, kun kuljettaja astuu ulos autosta, ovet lukkiutuvat automaattisesti heti kun handsfree-avainkortti on metrin säteen ulkopuolella.

Mukavuus

Auton ovien ollessa avattuina, sisään- ja ulostulosta tekee entistäkin helpompaa katumaastureille tyypillinen korkea istuma-asento, jota niiden omistajat arvostavat. Mallistossa on niin kangas- kuin nahkaverhoilu riippuen mallista. Näiden lisäksi ilmastointilaite pitää huolen, että auton sisätilojen lämpötila on mukava ympäri vuoden, kun taas lämmitettävät istuimet ja ohjauspyörä lisäävät mukavuutta talvisin.

Info- ja viihdejärjestelmä

Keskikonsoliin asennettu Smartphone-link Display Audio (SDA) -järjestelmä toimii käyttöliittymänä kuljettajan ja ajoneuvon järjestelmien välillä. SDA:sta on kaksi versioita: vaakasuuntainen 7-tuumainen näyttö ja pystysuuntainen 9.3-tuumainen näyttö, joissa on vakiona langattomat älypuhelinyhteydet (Apple CarPlay® and Android Auto™). Korkeimmin varustelluissa malleissa on vakiovarusteena BOSE® Premium Audio -äänentoistojärjestelmä.

Personalisoitu

Korkeimmin varustellut mallit ovat varusteltuna 3D-navigoinnilla sekä monella personalisoitavalla varusteella, joihin lukeutuu käyttäjäprofiilit ja ajotilat, joita säädetään Multi-Sense -järjestelmän avulla.

Digitaalinen mittaristo

ASX:ssä jopa mittariston ominaisuuksia on mahdollista personalisoida. Tarjolla on kolme eri tasoista mittaristoa, mukaan lukien analoginen mittaristo Inform -mallissa, jossa on 4.2-tuumainen näyttö. Keskitason varustelluissa autoissa on 7-tuumainen digitaalinen mittaristo, jota on mahdollista konfiguroida. Parhaiten varustelluissa malleissa on 10-tuumainen digitaalinen kuljettajan mittaristo, joka on täysin personoitavissa sekä toistaa navigointiohjeita.

Multi-Sense

Multi-Sense -järjestelmän avulla kuljettaja pystyy säätämään SDA-järjestelmästä auton ohjausvastusta, alustan dynamiikkaa sekä voimalinjaa. Kuljettaja voi valita näiden kolmen ajotilan väliltä:

 • ECO*: Priorisoi maksimaalista taloudellisuutta.
 • PURE**: Vain sähköajotilassa ajoa varten.
 • SPORT: Maksimaalinen teho ja pito – säätää alustan dynaamisia säätöjä ja ohjausvastetta taatakseen maksimaalisen ajonautinnon.
 • MY SENSE: Tarjoaa kuljettajalle mahdollisuuden personalisoida ajokokemustaan sekä sisätilan tunnelmavalaistusta, jossa voi valita kahdeksan LED-valaisimen värin väliltä.

*Polttomoottori, kevythybridi- ja täyshybridimalleissa.

** Ladattavissa hybridimalleissa.

Passiivinen turvallisuus

ASX on varusteltu vakiona täydellä kattauksella passiivisia turvallisuusominaisuuksia, mukaan lukien kuljettajan ja matkustajan etu- ja sivuturvatyynyillä sekä kahdella sivuverhoturvatyynyllä molemmilla puolilla. Tämän lisäksi autossa on turvavyöt esikiristimillä, WHIPS-pääntuet ja ISOFIX-kiinnikkeet lasten istuimelle. Jalankulkijoiden turvallisuutta parantaa vakiovarusteena oleva, jalankulkijan tunnistuksella varustettu etutörmäysvaroitus -järjestelmä (FCM), kun taas konepelti, ajovalot sekä tuulilasin alaosa ovat erityisesti suunniteltu vähentämään loukkaantumisien riskiä.

Aktiivinen turvallisuus

Uuden sukupolven ASX on varusteltu monilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä (ADAS), jotka takaavat maksimaalisen turvallisuuden ja mielenrauhan.

Vakiona kaikissa malleissa on etutörmäysvaroitin jalankulkijan tunnistusjärjestelmällä, etäisyysvaroitin, kaistavahti, kaistallapitoavustin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, vakionopeudensäädin, pysäköintitutkat ja peruutuskamera.

Saatavilla korkeimmin varustelluissa malleissa: Kuolleenkulman valvonta, kaistakeskitin, ylinopeuden estojärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin (stop & go ominaisuudella) ja automaattiset kaukovalot.

MI-PILOT

Korkeimmin varusteltuihin automaattivaihteistolla varustettuihin, täyshybridi sekä hybridi-malleihin on saatavilla MI-Pilot -järjestelmä (Mitsubishi Intelligent – PILOT), joka yhdistää mukautuvan vakionopeudensäätimen (ACC) ja kaistallapitoavustimen (LCA).

Dynaaminen alustan säätö

Multi-Sense -järjestelmästä valittavasta ajotilasta riippuen, dynaaminen alustan säätöominaisuus analysoi kaarreajon ajo-olosuhteita, ja tarvittaessa jarruttaa pyöriä yksittäin, ajettavuuden parantamiseksi.

Voimalinjat

Varta vasten Euroopan markkinoille kehitelty uuden sukupolven ASX takaa monipuolisilla moottorivaihtoehdoillaan, että katumaasturikuljettajien monipuoliset tarpeet tulevat huomioiduksi. Tarjolla on autoja niin tehoa kaipaaville kuin taloudellisuutta arvostaville kuljettajille.

1.0L MPI-T

Mallisto alkaa 1.0-litraisella turboahdetulla bensiinimoottorilla, jossa on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto.

1.3L DI-T (Kevythybridi)

Asiakkaille, jotka haluavat enemmän suorituskykyä, tarjolla on 1.3-litrainen, suorasuihkutteinen turbomoottori, varustettuna kevythybridijärjestelmällä, jossa hihnakäyttöisen käynnistysgeneraattorin sekä 12-voltin litiumioniakun avulla mahdollistetaan energian talteenotto hidastettaessa sekä jarruttaessa ja tuotetaan lisävääntöä kiihdytettäessä. Asiakkaat voivat myös valita 6-vaihteisen manuaalivaihteiston sekä 7-portaisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston väliltä. (7DCT)

Täyshybridi

Uuden sukupolven ASX on Mitsubishin ensimmäinen täyshybridi-malli Euroopassa. Voimalinjassa 1.6-litrainen bensiinimoottori sekä kaksi sähkömoottoria on yhdistetty automaattiseen monitilavaihteistoon.

Ladattava hybridi

Malliston huipulla on ladattava hybridi. Auton ladattava hybridijärjestelmä kostuu 1.6-litraisesta bensiinimoottorista, joka on yhdistetty kahteen sähkömoottoriin sekä 10.5 kWh akkuun. Tämä yhdistelmä on ainutlaatuinen B-segmentin katumaastureissa. Näin ollen uuden sukupolven ASX seuraa Mitsubishin aiempia jalanjälkiä vahvassa hybridiosaamisessa, joista Outlander PHEV ja Eclipse Cross PHEV ovat olleet myyntimenestyksiä.

Selkeä ja hyvin varusteltu mallisto on saatavilla kaikilla eri moottorivaihtoehdoilla lanseerauksen yhteydessä keväällä 2023.

Lisävarusteet

Uuteen ASX:ään on mahdollista valita lisävarusteita sekä lisävarustepaketteja kattavasta valikoimasta, jotka ovat suunniteltu sopimaan aktiiviseen elämäntyyliin.

Mitsubishi huollon asiakaslupaus

Niin kuin kaikissa Euroopassa myytävissä Mitsubisheissä, myös uuden ASX:n mukana tulee huollon asiakaslupaus, johon kuuluu:

 • 5 vuoden/100 000 kilometrin tehdastakuu.
 • 12 vuoden korin puhkiruostumattomuustakuu.
 • 8 vuoden /160 000 kilometrin ajoakun takuu.
 • 8 vuoden /160 000 kilometrin akkukapasiteetti takuu.
 • 5 vuoden ajoturvapalvelu (Mitsubishi Assistance Package).

Uusi ASX valmistetaan Valladollidin tehtaalla Espanjassa.