Täysin uusi Mitsubishi ASX Suomeen keväällä 2023

Tiedote, 27.1.2022

Mitsubishi Motors Europe on vahvistanut tänään, että seuraavan sukupolven ASX-crossover tulee myyntiin keväällä 2023. Uuden sukupolven ASX tulee korvaamaan nykymallin, joka oli tullessaan vuonna 2010 markkinoiden yksi ensimmäisistä kompakteista crossovereista. Mallista tuli myös yksi Mitsubishin myydyimmistä automalleista kuluneina vuosina niin maailmalla kuin meilläkin. ASX-mallia on myyty yhteensä 380 000 kappaletta sen ensiesittelyn jälkeen.

”ASX:llä on ollut merkittävä rooli Mitsubishille Suomessa. Malli on kuulunut meillä segmenttinsä myydyimpien crossovereiden joukkoon. ASX:ää on myyty parhaimmillaan yli 1 100 kappaletta vuodessa. Täysin uuden ASX:n suosiota lisää sen monipuolinen hybriditarjonta”, sanoo Mitsubishi Brand Director Jyrki Mäkinen merkin Suomen maahantuonnista.

Mitsubishi tunnetaan vahvasta hybridiosaamisestaan. Merkki lanseerasi ensimmäisenä maailmassa ladattavan hybridi SUV:n Outlander PHEV:n vuonna 2013, jota on myyty Euroopassa yli 200 000 kappaletta. Uusi ASX tulee tarjolle niin ladattavana hybridinä kuin hybridinäkin. Malli perustuu Renault-Nissan-Mitsubishi Allianssin CMF-B-alustalle.

”Mitsubishi Motorsilla on rikas SUV-perintö. Merkki oli ensimmäinen valmistaja, joka tarjosi ladattavan hybridi SUV:n. Katumaastureiden suosio kasvaa edelleen Euroopassa samalla kun ladattavista hybrideistä tulee valtavirtaa. Rakennamme tämän perinnön pohjalle seuravan sukupolven ASX:n. Odotamme innolla, että voimme tarjota nykyisille ja tuleville asiakkaillemme erittäin kilpailukykyisen uuden mallin valikoimaamme”, sanoo Mitsubishi Motors Europen toimistusjohtaja Frank Krol.

Lisätiedot:

Jyrki Mäkinen, Brand Director, Mitsubishi-maahantuonti
jyrki.makinen@astara.com, 050 5250600