Huolettomia kesäsuunnitelmia kiikarissa

3/6/2020

Kirjoitin viimeksi vastuullisesta ulkoilusta ja eräilystä korona-arjen keskellä. Vastuullisuutta ja muiden huomioon ottamista ei pidä missään nimessä jättää vähemmälle huomiolle vieläkään. Nyt, kun poikkeusaikaa on kestänyt jo yli 2 kuukautta, ovat muuttuneen arjen varjopuolet kuitenkin ruvenneet tulemaan esiin omissa sosiaalisissa ympyröissäni. Uudet normit, parin kuukauden mittainen etätyöarki ja sosiaalisten kontaktien minimoiminen ovat alkaneet kerryttämään niin sanottua turnausväsymystä. Itsestä huolenpitäminen on huipputärkeää muistaa ja siksi halusinkin tuoda esiin tällä kertaa huolettomampaa näkökulmaa tekstiini.

Jotta turnausväsymyksen voisi selättää, on hyvä olla jotain kivoja suunnitelmia valmiina kalenterissa odottamassa. Ainakin mulle itselle tepsii tämä tuttu menetelmä; rankemmasta aikakaudesta selviää vähemmällä henkisellä kuormalla, kun on jotain kivaa mitä odottaa. Ihanan yksinkertaista, mutta niin toimivaa.

Luonto on alkanut vihertymään toden teolla ja osa päivistäkin sisältävät jo kesäisen lämmön tuulahduksen. Kesäiset huippuaktiviteetit ovat alkaneet pyöriä mielessä; auringonlaskut rantahiekalla, piknik-hetket hellesäässä puistojen nurmikentillä ja mökkisaunomiset kesäkuun valoisissa öissä. Olen löytänyt itseni myös selailemasta uusia makuupusseja, fiilistelemässä uusia surffilauta vaihtoehtoja ja tekemässä muita etukäteisvalmisteluja tulevia reissuja varten.

Auton huollattaminen valmiiksi ennen kesän reissuja on myös prioriteettilistalla ja onneksi huollon saakin varatuksi muun nettiselailun yhteydessä kätevästi Mitsubishin Online bookingin kautta. Huoltoa varatessa voi valita tilaukseen noutopalvelun, jossa auto noudetaan haluamastasi paikasta, käytetään huollossa, ja palautetaan haluamaasi paikkaan. Nouto- ja palautuspaikan ei tarvitse olla sama, auto voidaan esimerkiksi noutaa työpaikan pihasta ja palauttaa kotiin. Noutopalvelu on tällä hetkellä tarjolla kaikilla Suomen Mitsubishi-huolloilla. Palvelu istuu myös kivasti korona-arkeen, kun homma hoituu alusta loppuun ilman ylimääräisiä sosiaalisia kontakteja.

Mun kesäni tulee (ainakin toivottavasti) sisältämään seuraavia aktiviteetteja/reissuja:

· Pitkän viikonlopun telttailu-road trip Turun saariston rengasreitille ennen varsinaisen kesäsesongin alkua

· Muutaman yön skeitti-road trip (alle viiden hengen porukalla), jonka kantavana ideana on käydä skeittaamassa sellaisissa Suomen kaupungeissa, joissa reissuporukka ei ole aiemmin käynyt

· Tour de länsirannikko oman perheen voimin. Mukaan pakataan teltta ja surffilaudat, ja jos reissuajankohtana ei ole surffia mahdollistavia myrskysäitä, niin kauniista kesäsäästä nautitaan muiden ulkoharrastusten parissa

Unelmoijana ja arkisäätäjänä tavallisten asioiden hoito jää joskus mulla pienemmälle huomiolle. Tänä keväänä yllä mainittu toteutui jälleen, kun yhtenä päivänä tajusin, ettei talvirenkailla enää yksinkertaisesti kehtaa ajaa. Varasin renkaanvaihtoon ajan Mitsubishin Online bookingin kautta ja parin päivän päästä auto haettiin kotipihasta ja palautettiin kesärenkaat alla. Suuri kiitos ripeästä ja sujuvasta palvelusta Delta Auto Konalalle!

Toivotan kaikille seikkailujen ja road trippien täytteistä huoletonta kesää!

-Hans

Mitsubishi Suomi Brand Ambassador