Turvallisuus

Uuden Coltin innovatiiviset turvallisuusjärjestelmät varmistavat, että ajaminen on vaivatonta ja erittäin turvallista missä tahansa seikkailetkaan.

Mukautuva vakionopeudensäädin

Pitää turvavälin riittävänä edessä olevaan

Mukautuva vakinopeudensäädin avustaa sinua pitämään etäisyyden vakiona edessäsi olevaan ajoneuvoon pitäen myös samalla nopeuden vakiona. Tilanteissa, joissa edessä oleva ajoneuvo ajaa hitaammin, järjestelmä automaattisesti hidastaa säilyttääkseen riittävän turvavälin. Jos edessä ei ole autoa tai edessä oleva auto siirtyy toiselle kaistalle, vakionopeuden säädin toimii normaalisti.

Auto Stop & Go -toiminto

Jos edessä oleva ajoneuvo pysähtyy, mukautuva vakionopeuden säädin jarruttaa, kunnes auto on kokonaan pysähdyksissä. Järjestelmä ei ainoastaan pysäytä Coltia, vaan se myös jatkaa ajamista edessä olevan auton aloittaessa kiihdyttämään uudelleen. Jos edessä oleva ajoneuvo on pysähdyksissä yli kolme sekuntia, kuljettajan täytyy aktivoida mukautuva vakionopeudensäädin uudelleen päälle. *

AROUND VIEW MONITOR -peruutuskamera

Pysäköinti tehty helpoksi

Around View Monitor -kamerajärjestelmä tekee pysäköinnistä ja peruuttamisesta helppoa. Sisäänrakennetut kamerat tuottavat 360-asteen näkymän autostasi, jonka myötä pysäköiminen on huomattavasti vaivattomampaa. Kuljettaja voi myös valita haluaako näkymän kameroista yksittäisenä tai jaettuna.

Automaattiset kaukovalot [AHB]

Vaihtaa automaattisesti lähivaloihin tarvittaessa

Maksimoidakseen turvallisuutta, Coltin ajovalot vaihtuvat automaattisesti kaukovaloista lähivaloihin tilanteissa, joissa järjestelmä havaitsee vastaan tulevaa liikennettä tai kaupungin katuvalaistusta. Kun valaistus on heikko ja muita ajoneuvoja ei tunnisteta, kaukovalot kytkeytyvät automaattisesti päälle. Helpottaa ajamista iltaisin sekä lisää ajomukavuutta.

Kuolleen kulman varoitin [BSW]

Varoittaa kohteista kuolleessa kulmassasi

Kuolleen kulman varoitin tunnistaa liikkuvat kohteet kuljettajan kuolleessa kulmassa (autot, moottoripyörät ja muut ajoneuvot). Jos järjestelmä tunnistaa kohteen, LED-valo vilkkuu sivupeilissä, sillä puolella autoa, jonka kuolleessa kulmassa kohde on.

Etäisyysvaroitin

Informoi sinua etäisyydestä edessä olevaan

Etäisyysvaroitin informoi kuljettajaa turvavälistä edessä olevaan autoon, kun nopeus on yli 30 km/h. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa, jos väli ei ole tarpeeksi suuri käyttäen auton tutkia. Varoitukset näkyvät mittaristossa eri värisinä: punainen varoitusmerkki viestii riittämättömästä turvavälistä ja vihreä viestii riittävästä turvavälistä.

Etutörmäysvaroitin [FCM]

Jarruttaa tilanteissa, joissa on riski törmäykseen

Coltin sisäänrakennettu etutörmäysvaroitin valvoo etäisyyttä edessä oleviin ajoneuvoihin, jalankulkijoihin tai pyöräilijöihin (pysähtyneisiin tai liikkeessä oleviin). Järjestelmä toistaa varoitusäänen ja visuaalisen varoitusmerkin mittaristossa tilanteissa, joissa on riski törmäykseen. Jos kolari on todennäköinen, järjestelmä avustaa jarrutuksessa, vaikka kuljettaja jarruttaisikin. Tilanteissa, jossa kolari on todennäköinen eikä kuljettaja jarruta ollenkaan, järjestelmä jarruttaa automaattisesti.

Kaistavahti [LDW]

Auttaa sinua pysymään kaistalla

Kaistavahti tunnistaa tien kaistaviivat etukamerallaan. Jos kaistavahti on aktivoituna, kun yksi kaistaviivoista ylittyy ilman vilkun käyttöä, järjestelmä varoittaa kuljettajaa haptisella palautteella ohjauspyörässä.

Kaistallapitoavustin [LKA]

Tekee korjausliikkeen, jos ylität kaistasi tarkoituksetta

Tämä järjestelmä on yhdistetty kaistavahtiin. Kun kaistallapitoavustin on aktivoitu, varoittamisen sijasta järjestelmä aktiivisesti ohjaa ajoneuvoa avustaakseen kuljettajaa pysymään omalla kaistallaan.

Risteävän liikenteen varoitus peruuttaessa [RCTA]

Saa varoitus risteävästä liikentestä peruuttaessa

Tämä järjestelmä varoittaa risteävästä liikenteestä peruuttaessa. Peruutusvaihteen ollessa päällä ja kun ajoneuvon takana on risteävää liikennettä (jalankulkija, pyöräilijä tai autoilija), auton peileihin ilmestyy visuaalinen varoitusmerkki. Kun autoa peruutetaan ja takana on risteävää liikennettä, tällöin soi äänimerkki varoittaaksesi sinua.